Velkommen til alle .....

Vi har fået et utal af henvendelser den senere tid med en masse spørgsmål - og det fik os til at lave denne side......

Hvilke hunde har brug for at svømme ? Ja for os er svaret klart - ALLE hunde vil elske at svømme, ikke alle hundeejere tror at deres hund kan svømme - men det kan den. De fleste hunde elsker at svømme og bliver mere og mere glade for turen i svømmehallen efterhånden som de bliver trygge ved omgivelserne.

Vores hundesvømmehal er for alle på poter, præcis som vi kender det fra svømmehaller til os på fødder - et folkeligt sted hvor alle er velkommen. Så svømning er for race hunde med fine papirer og for blandingshunde uden papirer - og for dig og din hund som har lyst til en dejlig svømmetur - Kort sagt - ALLE ER VELKOMMEN - vi skal nok sørge for at I får en rigtig god oplevelse ! 
Svømning af hund.
 
Der kan være mange årsager til at man svømmer sin hund.

Nogle svømmer med deres hund fordi hunden synes det er sjovt, og de sammen hygger sig med det !

Nogle træner målbevidst deres hund, for at opbygge en muskelmasse, kondition, bedre bevægelser, lunge kapacitet osv. på deres konkurrence hund.

Nogle genoptræner deres hund efter en operation eller tilskadekomst - mange af dem efter henvisning fra deres dyrlæge.

Nogle har en gammel hund de ønsker at holde smidig og vel motioneret.

Nogle har en servicehund (førerhund, handicaphund osv.) som de ønsker at give et godt frikvarter.

Nogle har en tjenestehund (Politiet, Tolderne, Schweisshundeførerne osv.) som de ønsker at holde i god form.

Men i virkeligheden behøver der ikke at være anden årsag, end at du ønsker din hund en god portion velvære ! Alle hunde har godt af at svømme og alle hunde kan tåle at svømme, også de helt unge hunde.

Svømning for sjov

Svømning for sjov er en meget populær motionsform, hvor hundens behov for motion af alle muskelgrupper tilgodeses. Nogle hunde elsker at springe i fra kanten, andre vil apportere på vandet eller lege med bold i vandet. Andre igen er helt vilde med blot at svømme rundt i et roligt og behageligt tempo. Uanset hvad din hund vælger, så er det til stor gavn og glæde for hunden.

Allerede nu kan vi se at flere hundeejere der kender hinanden, booker tider sammen og hygger sig ved pool kanten med snak og sjov, mens hundene så svømmer på skift.

Nogle kender hinanden fra hundeklubber, hvor de træner og dyrker forskellige konkurrencer sammen - og som alternativ til træningen, bruges svømmehallen som en hygge aften med snak om kommende konkurrencer, eller der bliver grinet af tidligere sjove episoder på træningspladsen.

Der er også hundeejere som bor på samme vej, og som syntes at vinteren er kold og mørk at lufte hunde i, så de drager sammen af sted til svømmehallen og bruger en time sammen, i en dejlig oplyst svømmehal, sammen med deres hunde. De har også mange hyggelige samtaler ved pool kanten, om vejfester og andre dagligdags emner - alt i alt ren hygge og god motion for hundene en mørk vinter aften.

Til vores store glæde kan vi se at flere kommer med en kurv fuld af proviant, som de nyder efter de har svømmet deres hund - så jo der bliver rigtig hygget og det glæder os meget.

Svømning med den unge hund

Vi har rigtig mange unge hunde af store racer som kommer i svømmehallen. Mange af de store hunderacer vokser meget voldsomt på knoglerne det første leve år - og det er svært at motionere disse hunde, uden at belaste hundens led, idet at musklerne ikke er fuldt udviklet.

Her er svømningen ideel fordi den hjælper hunden til at opbygge muskler i hele kroppen ! Flere af hundene er jo blot 6-7 måneder og er allerede i størrelse med den voksne udgave af sin race, når man taler om længden af knogler - men de er ranglede og mangler muskler til at holde sammen på kroppen !

En sådan stor hvalp kan svømme og opbygge muskler uden at belaste sine led og knogler - men i stedet opbygge masser af muskler til at bære de store knogler, og blive stram i sener og muskulatur omkring leddene.

Svømning som led i træningen af konkurrencehunde

Svømning har gennem tiden vist sig at være sundt for alle - både mennesker og dyr. Man har i mange år svømmet med konkurrence heste og i de senere år, har det også vundet indpas hos hunde ejerne over hele landet.

Svømning er en træningsform, som mere og mere vinder indpas hos alle hundeejere. Træningen f.eks. op til konkurrencer eller udstillinger, kan ved svømning være et godt supplement i det at svømningen kan udføres helt uden risiko for at hundens led eller knogler lider overlast.

Hvor cykling, spring og trækpåvirkning i forbindelse med brugshunde arbejde, kan medføre ret betydelig slidtage, på hundens knogler og led, så er svømmetræning helt uden denne risiko. Sidegevinsten ved svømmetræning er at svømning virker som en ren "bodybuilding" på hunden, men samtidigt også smidig gør hundens bevægelser.

Udstillingshunde bruger svømningen til at forbedre hundens bevægelsesmønster. En hund der svømmes bliver strammet op i alle musklerne i kroppen og det giver mere spændstige bevægelser og ofte også mere parallelle bevægelser.

Hunde som anvendes meget til sporarbejde har stor styrke i at svømme - ved svømningen trækker hunden kun vejret gennem næsen og det udvikler en større og bedre lunge kapacitet.

Svømning som genoptræning

Spørg din dyrlæge til råds om svømmetræning, med en skadet hund.

Genoptræning af hunde efter tilskadekomst eller større operationer har vist sig at have en meget effektiv virkning. Vandets opdrift gør genoptræningen optimal, da der under svømning ikke sker påvirkning af knogler og led, men kun en koncentreret træning af muskulaturen.

Hunden opdager også selv, at den ved svømmetræning, meget lettere kan bevæge den "syge" kropsdel og den vil holde af, atter at kunne bevæge sig "frit".

Vi har hunde der svømmer hos os med følgende skader/sygdomme: korsbåndsskader, gigt, hofteledsdysplasi, albueledsdysplasi, spondylose, samt hunde der har været holdt i ro efter operationer. Alle er de henvist af deres dyrlæge. De her nævnte lidelser er blot dem vi kender til der kan være mange flere som besøger os med en skadet eller syg hund - men de her nævnte ved vi har stor gavn af svømningen.

En afsluttende bemærkning

Vi har allerede besøg af en meget bred mængde forskellige hunde - vi håber at vi gennem tiden vil få endnu flere hunde at se i svømmehallen.

For at vi kan blive bedre behøver vi din hjælp - så har du forslag til forbedringer vil vi meget gerne høre dem. Send os en mail via Kontakt knappen i panelet her på siden ring til os eller fortæl os det når du er i hallen, eller skriv os en mail eller en kommentar på vores facebookside Dortheasminde Hundesvømning.

På forhånd tak for hjælpen !

Hilsen

Bjørn og Marianne.
Marianne og Bjørn Kvejborg | Trehusevej 18, Hedensted - DENMARK | Tlf.: 40885808 | kvejborg@dortheasminde.dk